Задати питання
РЕКЛАМА

Задати питання

ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ


Підкажіть, чи можна давати дитині в рік йогурт, якщо він вийшов кислим? Якщо перестояв трохи в йогуртниці, чи не вважає він сіпсованим?
Добридень!
Йогурт не пропав, просто бактерії виділили більше молочної кислоти, тому на смак він кисліше.
Шкоди від такого продукту не буде. Молочна кислота вважається корисною, оскільки захищає від небезпечних бактерій, але ще одна властивість молочної кислоти - закріплювати стілець. Тому такий продукт корисний, але постійно, особливо маленьким дітям, його давати не варто.

Яка кількість йогурту і симбіотиків можна давати дитині в день. Дитині 1 рік і 9 місяців
Добридень!
Норми від року до двох років - 50 грам сиру в день і 200 мл йогурту (в т.ч. симбіотиків, Біфідокомплекс, Йогурту, Наріне, Біоряженкі) в день.

Якщо в інструкції до йогуртниці написано, що воно заквашує за 7:00, а симбіотиків потрібно заквашувати 8-10 годин. скільки мені потрібно тримати продукт в йогуртниці?
Добридень!
Час приготування, як вказане на упаковці закваски, так і те, що в інструкції до йогуртниці - приблизне. Воно залежить від якості і жирності молока, від температури навколо, від того, яка модель йогуртниці, від початкової температури молока і т.д.
Правильніше за все перший раз - засікти час, за який приготується (загусне до стану сметани) йогурт, і далі орієнтуватися вже на цей час.

Готовий продукт треба зберігаті в холодильнику, як можно підігріті йогурт для маленької дитини, при цьом щоб ВІН НЕ Втратив свої властивості?

Добридень!
Влітку, коли жарко - досить дістати йогурт за пів години до вживання. Коли в приміщенні прохолодно - можна підігрівати йогурт на водяній бані, або обдати чашку окропом і перелити йогурт в теплу чашку.

Яка кількість вуглеводів міститься в йогурті фітнес?
Добридень!
Кількість білків, жирів, вуглеводів і калорій в йогурті визначається молоком, яке Ви використовуєте для заквашування (ці дані вказані на пакеті молока. Для домашнього молока точних даних взагалі немає, вони дуже усереднені). У заквасках міститься близько 0,8 г лактози і бактерії - загальна вага в пакетику - 1 грам.

Чому розкритий пакетик з бактеріямі, потрібно вікористати напротязі 24 годин? Через 24 години втрачаються властивості, чи як?
Добридень!
Перша причина - при великій кількості кисню бактерії гинуть. Оскільки бактерій в заквасках Гуд Фуд багато - закваска протягом доби придатна для використання. Але більш тривалий час ми не рекомендуємо зберігати відкритий пакетик закваски. А друга причина - що при відкриванні пакетика в нього можуть потрапляти і інші бактерії, яких достатньо в холодильниках. І при заквашування вони так само будуть розмножуватися.

Здраствуйте! Чи можна закваску Біоряжанка перезаквашівать 2 рази як і інші йогурти? Чи не буде вона кисліше ніж перший продукт?
Добридень!
Так, перезаквашівать Біоряженку можна, так само, як і інші товари. Але, чим довше стоїть продукт, тим кисліше він стає. Це відбувається через те, що розмножуються активніше лактобактерії, які виділяють молочну кислоту. При перезаквашіваніі так само більше буде лактобактерій, а відповідно - продукт буде трохи кисліше, ніж перший, приготований з сухої закваски. Але сказати, наскільки він буде кисліше - складно, оскільки це залежить від дуже багатьох чинників. Якщо використовувати ряжанку, яка була приготована вчора - з неї наступна ряжанка вийде менш кислою, ніж якщо використовувати продукт, зроблений 4-5 днів тому.

Скажіть будь ласка, а в якому з ваших продуктів найбільший вміст кальцію?
Добридень!
У заквасках кальцію немає, оскільки це - комплекс бактерій. Вміст кальцію в готовому продукті залежить тільки від того, яке Ви оберете молоко.
Найбільш корисним для підвищення кальцію вважається сир. У ньому вміст кальцію на 100 грам - більше в два-три рази, ніж в йогурті з цього ж молока.

Підкажіть, в чому проблема? Робила для дитини різні закваски ТМ ГудФуд, і у дитини після прийому, відразу починається здуття живота і моторошний пронос, навіть з прожилками слизу, бігає часто на горщик, навіть не встигає іноді добігти. А взагалі у дитини нормальний стілець, після прийому інших йогуртів, інший ТМ. За стерильності і технології приготування все чітко. Це індивідуальна непереносимість? Наперед дякую.
Добридень!
Може бути кілька причин такої реакції. Це може бути викликано неприйняттям якоїсь окремої бактерії. Вкажіть, будь ласка - які саме закваски Ви використовували, на які виникала така реакція.
Крім того, слиз в калі - це часто ознака лактазной недостатності. Тобто погано засвоюється лактоза - молочний цукор. У заквасках є бактерія - термофільний стрептокок, яка при заквашування молока розщеплює лактозу на прості складові. Але занадто багато стрептокока в заквасці - погано. Від нього немає практично ніякої користі для кишечника. Тому в наші закваски ми намагаємося не включати занадто багато цієї бактерії.
У багатьох інших заквасках ця бактерія міститься у великій кількості, оскільки вона найбільш стійка і найкраще заквашує молоко. Але користі від такого продукту менше.
Якщо проблема саме в цьому - є два варіанти вирішення її для дитини - використовувати молоко з пониженим вмістом лактози, або довше тримати йогурт при заквашування. Чим довше йогурт заквашується, тим менше в ньому залишиться лактози. Але при цьому вже встигне розмножиться достатню кількість корисних біфідо і лактобактерій.

Здраствуйте! Робила йогурт з закваски симбіотиків і вийшов кислим. Температура молока була 40 град. Посуд вся стерильна так як готувала ще і для дитини. Чому так вийшло? В іншій йогуртниці така ж ситуація.
Добридень!
Якщо продукт сильно кислий - це означає, що він Заквашувати довше, ніж потрібно. У результаті лактобактерії виділили більше молочної кислоти, і продукт вийшов кисліше. Спробуйте трохи менше за часом заквашувати йогурт.
Поняття кислоти - дуже індивідуально, тому складно оцінити, наскільки дійсно кислим вийшов продукт. Натуральний йогурт не може бути солодким, оскільки не містить того цукру, до якого ми звикли. Зазвичай симбіотиків має нейтральний смак молока, можливо - з невеликою кислинкою.
Людям, які дуже чутливі до кислоти, ми рекомендуємо перед вживанням додавати в йогурт варення, або цукровий сироп.

Скажіть, будь ласка, яку краще вибрати закваску під час вагітності?
Добридень!
Під час вагітності можна всі закваски. Єдина, яку ми не рекомендуємо, це Йогурт Фітнес.
Зараз, після зими, для підняття імунітету краще вибрати симбіотиків або Іммуналіс. Ці закваски містять найбільшу кількість корисних бактерій, що допоможе привести в порядок мікрофлору і підтримати організм в період весняного авітамінозу.

Підкажіть в раціон прикорму для дитини 10 місяців види заквасок. Проблем зі стільцем немає.
Добридень!
З 6 місяців - Сір, Біфідокомплекс, симбіотик.
З 8-10 (за рекомендацією педіатра) - Біокефір. Але починати я раджу з Біфідокомплекс або симбіотиків.

Готувала симбіотик в йогуртниці. З сухої закваски вийшов дуже гарний густий і однорідний, а на другий раз з готового йогурту вийшов неоднорідний, кислуватий, сирнистий і з водичкою, що я зробила неправильно?
Добридень!
Такий продукт виходить з кількох причин:
- Найчастіша причина - перетримати продукт. Якщо йогурт заквашується занадто довго - починає відділятися сироватка і створожується йогурт.
- При перезаквашіваніі частина бактерій гине, частина змінює свої властивості. Найбільш стійкі бактерії - стрептокок і ацидофільні бактерії. Вони корисні, але саме завдяки їх "роботі" кисломолочний продукт стає кисліше.

Вітаю!!! Скажіть будь ласка, "Наріне" можна робити однорічній дитині або краще щось інше ???
Добридень!
Так, у цьому віці можна все закваски, крім Йогурту Фітнес. Так само краще замість Іммуналіса ще поки давати симбіотик.

Як з готового продукту можна приготувати йогурт?
Добридень!
Те, що Ви питаєте - перезакваска. Для цього потрібно взяти кілька повних столових ложок готового йогурту на літр молока. Молоко точно так само закип'ятити і охолодити (стерилізоване підігріти), але замість сухої закваски додаєте ці кілька ложок готового йогурту. Так само добре перемішуєте чистою ложкою, і далі готуєте як звичайно.
Перезаквашівать більше двох разів ми не рекомендуємо. Тобто з перших йогурту (приготованого з сухої закваски) частина береться на приготування нового продукту (1 перезакваска). А з отриманого продукту береться ще раз порція йогурту і готується наступний продукт (2 перезакваска). Далі потрібно знову готувати йогурт з сухої закваски.

У дитини алергія на коров'ячий білок яку закваску купити?
Добридень!
Абсолютно всі закваски Гуд Фуд НЕ МІСТЯТЬ білок коров'ячого молока. Тому Ви можете вибирати будь-яку з наших заквасок.
При алергії на коров'ячий білок можна або приймати закваску в сухому вигляді короткими курсами, або готувати йогурт на козячому або соєвому молоці.

В мене одне питання. Як дізнатися про склад продукту.
Добридень!
Повний склад заквасок вказаний на кожній упаковці і на кожному пакетику із закваскою.
Бактеріальний склад так само зазначений в описі продуктів на цьому сайті, а в якості бази для бактерій використовується лактоза.

Яка з заквасок найсолодша?
Добридень!
Найсолодші (або правильніше сказати - не кислі) продукти виходять з заквасок Біфідокомплекс, симбіотиків, Біоряженка, і Йогурт.
 
Йогурти і навіть ряжанка виходять з дуже великою кислинкою в йогуртниці, робила просто в чашці на батареї, виходить солодким. Як таке може бути і що робити?
Добридень!
Таке може бути в кількох випадках:
- Якщо йогуртниця перегріває, то продукт буде більш кислим. Це викликано тим, що лактобактерії і стрептокок більш стійкі до високої температури, і відповідно - вони і заквашують продукт. А смак такого продукту буде більш кислий, ніж у продукту, заквашенного при більш низькій температурі.
- Якщо перетримати йогурт / ряжанку в процесі заквашування, то продукт перекисне і так само матиме кислий смак. Йогуртниця зазвичай заквашує швидше, тому орієнтовний час для приготування в йогуртниці повинно бути менше, ніж такого ж продукту - в банку.

Яка кількість лактози міститься в одному пакетику закваски "симбіотиків"?
Добридень!
Міститься приблизно 0,9 грама лактози. Це відповідає змісту лактози в 20 мл коров'ячого молока.

Чи можна розбавляти молоко водою для йогурту якщо воно занадто жирне?
Добридень!
Так, жирне молоко можна розбавляти кип'яченою водою, якщо це необхідно. Але при приготуванні йогурту з такого молока може відділятися рідина (вода з сироваткою). Це нормально, нехай це Вас не лякає.

Скажіть будь ласка, закваска симбіотиків, як її потрібно приймати для кращого ефекту і чи можна туди додавати фрукти після заквашування?
Добридень!
Прийом залежить від того, з якою метою приймати. Якщо це профілактичний прийом - досить приймати вранці і ввечері по 150 мл йогурту, приготованого на заквасці симбіотиків.
Якщо був прийом антибіотиків, хіміотерапії, під час або відразу після захворювання - тоді може знадобитися ще й прийом закваски в сухому вигляді. Але це питання потрібно вирішувати в кожному окремому випадку і з лікарем.
Фрукти, а так само будь-які інші добавки можна додавати в готовий продукт, але краще це робити безпосередньо перед вживанням.

Вітаю! Біоряжанку робити з топленого молока або із звичайного?
Добридень!
Біоряженка готується на топленому молоці.

Доброго дня. Моїй дитині рік і три місяці, я недавно стала давати йому іммуналіс а тільки що прочитала що можна давати з двох років. Мені припинити його давати?
Добридень!
Корисніше і правильніше було б давати симбіотик, якщо вам потрібен продукт саме з великою кількістю корисних бактерій. А якщо просто в якості корисного кисломолочного прикорму, то можна вибрати будь-яку з заквасок крім Йогурту Фітнес. Іммуналіс давати можна, але тоді потрібно зменшити кількість йогурту. Це не зовсім правильно, оскільки дітям важливо, скільки кисломолочного продукту в день вони з'їдають.
З цієї причини ми рекомендуємо вибирати малюкам ті закваски, які їм найбільше підходять за віком.

Чи можна йогурт фітнес вживати під час годування грудьми?
Добридень!
Ми не рекомендуємо вживання закваски Йогурт Фітнес під час годування грудьми. Оскільки частина бактерій потрапляє від мами до дитини, відповідно і бактерії з закваски Йогурт Фітнес потраплятимуть. А отже, є ймовірність, що це вплине на швидкість обміну речовин малюка.
Краще почекати, поки закінчите годування, і потім переходити на Фітнес. А поки робіть йогурт на заквасці симбіотиків. Він і дитинці буде корисний, і Вам.

Добридень! Моя дитина 1 рік 3 міс. алергік. які закваски ви порадите?
Добридень!
Найкраще підійдуть Симбіотик, Біфідокомплекс і Біоряженка.

Наш педіатр рекомендував починати перший молочний прикорм з кефіру приготованого закваскою Наріне (дитині 8 місяців), так як дітям більш корисні лактобактеріі. Чому ви рекомендуєте закваску Наріне вашої фірми дітям з 1 року?
Добридень!
По-перше - кефір з Наріне приготувати не вийде ніяк. Оскільки кефірна закваска містить і гриби і бактерії, а в нарине тільки лактобактерії і все.
Але з 8 місяців дійсно в прикорм вводиться кефір. А з 6 місяців можна вводити йогурт.
Чому ми не рекомендуємо Наріне? Тому що воно набагато менш корисно, ніж, наприклад, симбіотиків. Діткам потрібні рівноцінно і лактобактерії та біфідобактерії, оскільки вже вводяться в їжу різні продукти, а не тільки мамине молочко. Симбіотиків містить ті ж бактерії, які є в Наріне. Але крім цих бактерій в симбіотиків є ще й багато інших, таких же корисних бактерій, потрібних малюкам, особливо на початку введення прикорму.
Ми рекомендуємо той продукт, який буде набагато краще і корисніше для дитини.

З яка віку можна давати йогурт?
Добридень!
Йогурт, точніше кисломолочний продукт можна давати так:
з 1 кисломолочного прикорму (звичайно в 6 місяців) - Біфідокомплекс, Симбіотик, Сір
за схемою прикорму (8-10 місяців) - Біокефір
з 1 року - Йогурт, Наріне, Біоряженка
з 2-3 років - Іммуналіс
з старшого шкільного віку (13-14 років) - Йогурт Фітнес
Але потрібно пам'ятати, що це приблизні дані. Іноді буває необхідність давати ті чи інші закваски раніше.

Добридень! Чи можна додавати під час приготування йогурту цукор і різні заморожені фрукти?
Добридень!
Під час приготування не рекомендується додавати ніяких добавок, оскільки це порушить процес сквашування. Всі добавки краще додавати безпосередньо перед вживанням йогурту.

Скажіть будь ласка, якщо готувати йогурт в йогуртниці з Пастеризоване молока. У першу чергу, мені потрібно молоко перекипятить, остудити, в холодне молоко додати закваску і тільки потім ставити в йогуртницю з обраною температурою? Або закваска додається в тепле молоко? Дякуємо.
Добридень!
Закваска додається в тепле, але чи ж не гаряче молоко. Тому спочатку молоко потрібно закип'ятити, потім охолодити до температури 38-42 градуси, і потім додати в нього закваску.

Добрий день! Робила закваску на йогурт, але вона скоріш за все не вийшла. Все робила за рецептом, але йогурт вийшов тягучим і зверху виділилася водичка, як сиворотка. Підкажіть, в чому може бути проблема?
Добридень!
Сироватка може бути в кількох випадках:
- Якщо перетримати закваску занадто довго
- Якщо молоко з низьким вмістом білка або розбавлене, тобто поганої якості
Низький вміст білка в молоці взимку зустрічається, і обумовлено харчуванням корови в цю пору року.
Враховуючи, що у Вас йогурт вийшов ще і тягучим, швидше за все проблема саме в кількості білка.

Здрастуйте! Скажіть, будь ласка, якщо йогурт Фітнес Заквашувати 10:00 в скляній банці, а коли відкрила Там не йогурт, а прохолодне! молоко, це означає що він тепер втратив свої властивості, як засіб для схуднення і там немає ніяких живих бактерій?
Добридень!
Причина швидше за все в тому, що молоко охололо занадто швидко, і йогурт не встиг закваситься. Зараз Вам потрібно поставити банку з молоком в теплу водяну баню, щоб знову нагріти молоко, і залишити банку в теплому місці загорнуту в плед або ковдру. У зимовий час молоко при заквашування в банку / каструлі може остигати швидше, так як в приміщенні холодніше.
Але коли будете нагрівати молоко із закваскою - будьте обережні з температурою, аби не перегріти молоко. Воно не повинно бути тепліше, ніж 42 градуси.
При наступних приготуваннях йогурту в банку, якщо в приміщенні прохолодно, завертайте банку додатково в ще одну ковдру.

Скажіть будь ласка, на деяких сайтах пишуть, що на голодний шлунок особливо зранку шкідливо вживання заквасок, а у вас навпаки. Прокоментуйте плиз ;-)
Добридень!
Вживання заквасок не шкідливо на голодний шлунок. Так говорять, тому що якщо людина сильно голодний, у нього багато шлункового соку виділяється, і бактерії можуть загинути. Але шлунковий сік виділяється на певні, великі обсяги їжі. Тому ми рекомендуємо приймати закваску за пів години до їжі, або через годину після. Щоб максимально убезпечити бактерії від дії ферментів і кислоти. Крім того, ми рекомендуємо їсти йогурт ще й на ніч, за годину-дві до сну. При такому варіанті харчування на ранку не буде сильного почуття голоду, і відповідно - йогурт або закваска НЕ ​​БУДУТЬ піддані дії такої великої кількості шлункового соку.

Скажіть будь ласка, коли краще приймати закваски? вранці, вдень або ввечері? до їжі чи після?
Добридень!
Говорячи про натуральних йогуртах - їх рекомендують вживати вранці в якості сніданку, або за пів години до основного прийому їжі, ввечері - за годину-дві до сну, і вдень між основними прийомами їжі в якості перекусу. Залежно від того, скільки Ви хочете з'їдати йогурту в день, можна вибрати з цих варіантів більш зручні для вас.
У сухому вигляді закваски беруть за рекомендацією лікаря, і графік, кількість і час прийому встановлює лікар. В даному випадку важливо не поєднувати прийом закваски з їжею. Суха закваска повинна прийматися не пізніше ніж за пів години до їжі і не раніше ніж через годину після.

Скажіть будь ласка чому 1 баночка за 7:00 заквасилася, а в решті банок молоко.
Добридень!
Швидше за все недостатньо добре було перемішано молоко із закваскою, і в один стаканчик потрапило більше закваски, ніж в інші.
У даній ситуації краще стаканчик з готовим йогуртом закрити і прибрати в холодильник, а решта залишити дозаквашіваться.

У мене термос не скляний всередині, а з нержавійки і каструлі теж все нержавейка. Підкажіть, чи можна в такому посуді готувати закваски? Або тільки емальований посуд і скляні банки підійдуть?
Добридень!
Для приготування йогурту краще використовувати скло, або емальований посуд. Нержавійка буває різна. Більш новий посуд з нержавійки добре відшліфована, як би глянцева - в такому посуді готувати можна. А термос і старі каструлі з нержавійки мають досить великі пори, в які може потрапляти продукт. І їх неможливо повністю простерилізувати, і тому ми не рекомендуємо робити йогурти в такому посуді.

А яка має бути пропорція перезакваскі наприклад на 1 літр молока?
Для перезаквашіванія на 1 літр молока достатньо кількох повних столових ложок готового йогурту.

Скажіть будь ласка чи можна повторно готувати йогурт на основі нещодавно зробленого йогурту з закваски?
Добридень!
Так, цей процес називається - перезакваска. Ми радимо робити не більше двох перезаквасок.
 
Коли краще всього давати дитині закваску до еди або після або замість
Добридень!
Якщо Ви маєте на увазі готовий йогурт - то краще це робити окремим прийомом їжі. Як полуденок, друга вечеря, перекус. Можна до йогурту додати фрукти, горіхи, сухофрукти, випічку і т.п. залежно від віку та смаків дитини.
У сухому вигляді закваски приймаються за рекомендацією лікаря, при необхідності. Систему прийому визначає лікар, але найчастіше це через годину після їжі.
 
Яка каллорийность йогуртів, біокефірів і т.д ...
Добридень!
Калорійність залежить від складу молока, а не від закваски. По суті, окрім сиру, всі інші продукти мають той самий вміст білків, жирів, вуглеводів і ту саму калорійність, що й вбрання молоко.
Для сиру це вираховується за пропорції, залежно від того, який обсяг сиру у вас вийшов.
Т = М * А / В
А - вага молока
В - вага одержуваного сиру
М - відсоток жирності молока
Т - відсоток жирності сиру

Наприклад:
у Вас 1 літр молока 2,5% і вийшло 400 грам сиру.
Тоді 2,5 * 1000/400 = 6,25%
Сирок буде 6,25% жирності
 
У мене закваска йогурту вже стоїть 8:00, а як було молоко так і залишилося, і не хоче взагалі густіти. Чому? (Усі виконала точно за інструкцією.)
Добридень!
Таке цілком можливо, якщо в приміщенні прохолодно, заквашивание навіть в йогуртниці, може бути довше на годину-дві.
Так само на швидкість заквашування впливає жирність і вміст білка в молоці. Чим нижче ці показники, тим довше буде заквашуватися йогурт.
У такій ситуації залиште йогурт ще на пів години-годину, і перевірте ще раз.
 
Скільки можна зберігати приготовлений йогурт в холодильнику?
Добридень!
Готовий продукт можна зберігати не більше 5 діб. Але для дітей ми рекомендуємо зберігати йогурт максимум 3 дні.
 
Підкажіть наскільки ефективні закваски для схуднення?
Добридень!
Закваска Йогурт Фітнес створювалася з урахуванням властивості окремих бактерій прискорювати обмін речовин і розщеплювати жир. Цей продукт ми запустили з квітня, і на даний момент вже є багато позитивних відгуків та багато людей, які брали Йогурт Фітнес змогли схуднути. Але варто пам'ятати, що це не чарівна таблетка, а продукт харчування. Його ефективність безпосередньо залежить від ваших харчових звичок і режиму дня. Звичайно, сидячи на дивані і закушуючи Йогурт Фітнес булкою схуднути неможливо. Основні рекомендації
- Регулярний прийом Йогурту Фітнес,
- Заміна йогуртом декількох перекусів в день,
- Приготування Йогурту Фітнес на нежирному молоці,
- Дотримання нормального раціону,
- Регулярні фізичні навантаження, хоча б - зарядка.

Яке молоко вибрати для йогурту?
Закваски ГудФуд - продукт високої якості. Тому молоко для приготування йогурту Ви можете вибрати практично будь-яке. Це може бути коров'яче, козяче або навіть верблюже молоко. Так само можна готувати йогурти на соєвому молоці. Говорячи про якість і типах молока - краще вибирати перевірене магазинне молоко високої якості або домашнє молоко. Проте варто пам'ятати, що пастеризоване і домашнє молоко потрібно обов'язково прокип'ятити і охолодити, щоб у ньому загинули всі непотрібні бактерії. Суперпастеризоване молоко в пакетах ТетраПак кип'ятити не треба.
Чи є різниця в корисності йогурту, якщо заквашувати пакетик на 1 літр або на три?
Ефективність готового продукту практично не зміниться. Бактерії будуть розмножуватися, переробляти молоко, і в результаті Ви отримаєте корисний живий йогурт. Просто при використанні пакетика закваски на 3 літри процес заквашування може бути на годину-півтори довше, ніж, якщо Ви заквасити 1 літр з пакетика.
 
У чому краще готувати йогурт? У банку, термосі? Або йогуртниці? І яку, тоді, вибрати йогуртницю, їх так багато різних.
Закваски ГудФуд легко заквашують молоко і в йогуртниці, і в банку, і в будь-який інший посуді, якщо дотримуватися всіх правил заквашування. Говорячи про йогуртниці - все залежить більше від Ваших фінансових можливостей. Ідеальною йогуртниці поки що на ринку немає. В основному можна виділити два типи - водні і не водні. Мені більше подобається перший варіант. Вода дозволяє прогрівати рівномірно всю поверхню баночки, і захищає дно від сильного перегріву. У другому випадку - підігрівається дно стаканчика. Недолік цих йогуртниць в тому, що вони можуть через якийсь час почати сильно перегрівати. Тоді доводиться підкладати серветки на дно, або міняти йогуртницю взагалі. Плюс йогуртниць в простоті і зручності, суперпастеризоване молоко можна навіть не підігрівати. Мінус - Ви можете за раз зробити тільки обмежений обсяг йогурту (найчастіше - 1 літр) При заквашування в банці таких проблем немає. Ви не обмежені об'ємом, і йогурт точно не перегріється. Але в цьому випадку молоко потрібно підігрівати до температури 38-40 градусів, і тільки потім вносити закваску. У термосі так само можна готувати йогурт, за умови, що пробка пластикова і легко розбирається. Пробку термоса важливо добре мити до повної чистоти, оскільки в ній можуть накопичуватися залишки йогурту і навіть небезпечні бактерії.

Йогурт заквасили, але вийшов трохи рідкий. Через що це?
Йогурт може бути рідким в кількох випадках: - недостатній час заквашування (я, наприклад, люблю питний йогурт, і спеціально вимикаю його раніше) - молоко з низькою жирністю завжди буде давати більш рідкий йогурт - низька кількість білка в молоці (влітку це часто буває, через те, що корови менше їдять і більше п'ють воду, молоко містить менше білка)

Підкажіть, чи можна закривати баночки кришками при приготуванні йогурту? В інструкції до йогурту написано не закривати, а в інструкції до моєї йогуртниці - закривати. Як правильно?
При використанні йогуртниці враховуйте наші рекомендації щодо часу і температури, але основною є інструкція до йогуртниці. Якщо в інструкції до Вашої йогуртниці написано, що потрібно закривати кришечками, значить закривайте. Можливо, при цьому дещо зміниться час заквашування, тому перші рази починайте перевіряти готовність йогурту раніше на годину-дві, ніж зазначено для даної закваски.

Підкажіть, чи можна на основі ваших заквасок готувати сметану?
Так, можна отримати сметану, якщо замість молока використовувати вершки відповідної жирності (для 20% сметани відповідно 20% вершки). З заквасок краще вибирати більш солодкі - Біфідокомплекс, Йогурт, Симбіотик.

Якщо відразу три літри йогурту не потрібно, чи можна використовувати частину закваски, а частина залишати? Як зберігати залишок закваски? І чи можна готувати материнську закваску?
Відкритий пакетик можна зберігати протягом доби в холодильнику, відповідно, Ви можете використати частину закваски відразу, а частина - протягом доби. Для приготування материнської закваски найправильніше використовувати один пакетик на один літр молока. Готувати як і звичайний йогурт за інструкцією. Для перезакваски достатньо 50-70мл продукту на літр молока. Для перезакваски можна використовувати материнську закваску протягом максимум 5 днів, але краще - до 3 днів. Робити більше двох перезаквасок ми не радимо.

Які закваски і з якого віку можна давати дітям?
У вигляді кисломолочного прикорму дітям з 6 місяців підійдуть сир (закваска Сір) йогурти з заквасок Біфідокомплекс і симбіотик, З 8 місяців можна додати Біокефір. З 1 року - Наріне, Йогурт і Біоряженку. Іммуналіс з 2-3 років, а Йогурт Фітнес не бажано давати до старшого шкільного віку, але при необхідності і за рекомендацією лікаря можливо і раніше.

Чи можна закваски і натуральні йогурти при діабеті? І в якій кількості?
Можливість вживання натурального йогурту з заквасок ГудФуд при діабеті така ж, як і для будь-якого іншого натурального кисломолочного продукту. У йогурту в середньому глікемічний індекс 15-18 (залежно від системи розрахунку), відповідно після вживання йогурту не буде різкого стрибка глюкози в крові. Один стакан натурального йогурту (250мл) дорівнює 1 ХЕ. Знаючи це, Ви можете легко визначити потрібну дозу інсуліну. Крім того, корисні живі бактерії дуже корисні для людей з діабетом, оскільки допомагає поліпшити роботу кишечника. А значить, покращує всмоктування корисних речовин і допомагає вивести токсичні сполуки, яких при порушенні обміну стає завжди більше.

Якщо у мене гастрит або виразка - можу і я їсти йогурт? І які закваски мені більше підійдуть?
Якщо у Вас підвищена кислотність, або хоч іноді буває присмак кислого в роті, Вам краще вибрати менш кислі закваски: Біфідокомплекс, Симбіотик, Йогурт, Біоряженка. Небажані Наріне і Іммуналіс. Так само зверніть увагу на час заквашування - як тільки йогурт загус до стану сметани, відразу забирайте його в холодильник. Чи не перетримуйте продукт, оскільки, чим довше йогурт заквашується, тим більше молочної кислоти встигнуть виробити бактерії. У випадку з підвищеною кислотністю шлунка це не потрібно.

При молочниці прописують пробіотики. А чи можна їх замінити живим йогуртом або сухими заквасками?
Так. Як показують медичні дослідження, навіть регулярне вживання натуральних йогуртів в їжу здатне прискорити одужання від молочниці, і є хорошим засобом для профілактики повторного її виникнення.

Чи можна пити закваски сухими, запиваючи їх водою (чи буде від них користь)?
Так. Закваски можна приймати в сухому вигляді, за призначенням лікаря. У всіх описах заквасок на нашому сайті зазначено, в якій кількості і як можна приймати дану закваску. Це дійсно більш інтенсивний курс, але не у всіх випадках він краще, ніж готовий йогурт з цієї ж закваски. При деяких станах якраз більш корисним буде вживання натурального йогурту. Можливість вживання натурального йогурту з заквасок ГудФуд при діабеті така ж, як і для будь-якого іншого натурального кисломолочного продукту. У йогурті в середньому глікемічний індекс 15-18 (залежно від системи розрахунку), відповідно після вживання йогурту не буде різкого стрибка глюкози в крові. Один стакан натурального йогурту (250мл) дорівнює 1 ХЕ. Знаючи це, Ви можете легко визначити потрібну дозу інсуліну. Крім того, корисні живі бактерії дуже корисні для людей з діабетом, оскільки допомагає поліпшити роботу кишечника. А значить, покращує всмоктування корисних речовин і допомагає вивести токсичні сполуки, яких при порушенні обміну стає завжди більше.

Ця категорія порожня.
Працює на OpenCart
магазин бактеріальних заквасок © 2017